Utorok, 19. marec 2024

Pravda a nádej po príprave s Čechmi

SITA

Dva zápasy s tradičným hokejovým rivalom nedopadli pre národný výber trénera Ramsayho práve spektakulárne. Prehrať s Čechmi v príprave menej bolí, ako napríklad prehrať v predĺžení v otváracom zápase MS, aj tak si ale treba napísať pravdu.

Zároveň však jedným dychom dodať, že na paniku je stále priskoro.

Pravda

Víkendový dvojzápas zvládli Česi lepšie. Presne ukázali, ako na snaživý tím Slovenska. Stačí dať čo najskôr prvý gól (podarilo sa v prvej, resp. tretej minúte) a potom tasiť zanďoura.

Pohľad na štyroch, piatich Čechov ako stoja na modrej čiare a čakajú na nájazd modrých Slovákov, pripomínal najúspešnejšie roky českého hokeja. Nečudo, trénerom susedov je nie najmladší Miloš Říha.

Slovákov rýchly český úvod na dlho vykoľajil, kombinácia viazla, pokoj neprinieslo ani tých pár presiloviek. V prvom zápase sa dobre ukazovali útočníci z NHL, v druhom skôr lajna B-B-S (Bondra-Buc-Svitana).

Problémom bolo dostať sa do šance, neriešiteľným rébusom ju premeniť. Jeden gól za 120 minút nepotešilo obe vypredané hľadiská. Rozdielových hráčov v útoku máme stále ako šafránu.

Nádej

Netreba ale v žiadnom prípade zúfať. Tím, ktorý o dva týždne vykorčuľuje v Košiciach proti Američanom v otváracom zápase MS, bude výrazne iný. Nie úplne, len výrazne.

Na budúci týždeň pribudnú Černák s Marinčinom do obrany a Daňo do útoku. Po skončení playoff sa k nim pridajú možno až piati ďalší hokejisti. Krištof z Fínska, Hudáček, Marcinko, Dravecký a Gernát hrajúci české finále. Vypadnúť možno stihne aj Patrik Rybár v AHL.

Sedem, osem, možno až deväť hokejistov sa ešte môže v kádri generálneho manažera Miroslava Šatana vymeniť. Slovensko bude mať na domácom turnaji takmer najlepšie možné mužstvo. Hovorili sme o ňom aj na verejnej nahrávke TakUrčitee podcastu s Pavlom Gašparom z RTVS a Tomášom Prokopom z denníka Šport.

s Pavlom Gašparom z RTVS a Tomášom Prokopom z denníka Šport.

Dva prípravné zápasy proti Čechom nevyšli podľa predstáv. Výsledky ale ani hra neboli krátko pred MS 2019 úplne ideálne. Lámať palicu nad národným tímom by ale bolo naozaj predčasné.

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Tagy:

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera