Štvrtok, 09. máj 2024

Ponorka nehrozí, hráme jeden za druhého a je to vidieť aj na ihrisku, tvrdí Haraslín

TASR TASR 16.06.2021
SITA/Evgenya Novozhenina/Pool via AP

Víťazný súboj s Poliakmi bol mimoriadne fyzicky náročný a proti Švédom to bude ešte ťažšie. Podľa stredopoliara slovenskej futbalovej reprezentácie Lukáša Haraslína je teraz mimoriadne dôležité dobre zregenerovať, čo by však v skvele naladenej kabíne nemal byť žiadny problém.

Výborná partia

Po pondelňajšom triumfe 2:1 si hráči užili eufóriu a v utorok večer si na chvíľu oddýchli od futbalu, ktorý vymenili za umenie. Celá výprava navštívila v Petrohrade jedno z najznámejších múzeí sveta – Ermitáž. “Víťazstvo bolo úžasné a fantastické a oslávili sme to tak, ako sme si to predstavovali. A s pokorou, pretože vieme, že to bol len prvý zápas na EURO. Ešte nás čakajú ťažké zápasy. Za bojovnosť a ukázanie srdca na ihrisku sme si výhru zaslúžili,” povedal na stredajšom mediálnom termíne 25-ročný krídelník.

Mužstvo je spolu vrátane prípravy v Rakúsku už štyri týždne, v “bubline” však podľa Haraslína zatiaľ žiadna ponorková choroba neexistuje: “Nehrozí, máme výborné podmienky. Buď oddychujeme, alebo sme spolu v regeneračnej miestnosti, kde hráme šípky, karty, pingpong či stolný futbal. V šatni je výborná nálada. Mali sme aj požiarny poplach, bolo to zaujímavé, lebo chalani sa práve chystali spať a museli nás vyháňať z izieb sbskári. Možno nás to nakoplo k víťazstvu.”
      
Slováci hrajú na treťom veľkom turnaj v ére samostatnosti, na MS v JAR na úvod remizovali s Novým Zélandom 1:1, resp. na EURO 2016 v prvom zápase prehrali s Walesom 1:2. Do tretice však svoj prvý duel vyhrali. “Všetci vieme, že úvodné zápasy sú dôležité a vstup do turnaja sme zatiaľ zvládli. V ďalších zápasoch treba hrať tak ako v prvom a potom sa body a víťazstvá opäť pozbierajú. Ide to rýchlo, predvčerom sme hrali a ďalší zápas hráme pozajtra. Treba najmä dobre zregenerovať,” uviedol Haraslín.

Príprava na Švédov

Stredopoliar sa po otázkach médií vyjadril ku svojim úlohám v zápase s Poľskom: “Vedeli sme, čo budú hrať, že na ľavej strane budú útočiť viac, že Rybus je ofenzívnejší. Musel som to zachytávať, bohužiaľ, raz mi ušiel a dostali sme z toho gól. Ale výborne sme zareagovali ako mužstvo a dali sme druhý gól. Bol to veľmi fyzicky náročný zápas, ale išli sme jeden za druhého, keď nemohol jeden, potiahol či zaskočil druhý. A bolo to vidieť aj na ihrisku.
      
Od duelu s výberom Tre kronor očakáva hráč talianskeho Sassuola ešte fyzicky náročnejšiu výzvu: “Švédov si určite zanalyzujeme tak ako Poliakov, uvidíme čo pre nás pripraví náš videoanalytik a čo od nich môžeme očakávať. Na EURO nie je ľahký súper. Švédi odohrali výborný zápas so Španielmi, keďže nedostali gól. Boli pevní v defenzíve a nebezpeční v protiútokoch. Dôležitý základ bude regenerácia, lebo určite nás čaká ešte náročnejší zápas. Pevne verím, že sa nám opäť vydarí.”

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Tagy:

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera